СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА


Децембар 08, 2015

У понедељак 7. децембра у Малој сали Народне скупштине Србије, са почетком у 19 часова, Центар за стратешке пројекте организовао је трибину на тему ” Стоп насиљу над женама”. На трибини су учествовали: мр Владимир Божовић- специјални саветник премијера Србије и оснивач ЦЗСП-а, Дубравка Филиповски- Женска парламентарна мрежа, Весна Станојевић- Координатор сигурне куће и Драган Кнежевић- Координационо тело Владе ѕа родну равноправност. Модератори трибине су били Александар Божовић и Лав Пајкић.

Центар за стратешке пројекте је препознао напоре које Координационо тело Владе за родну равноправност улаже у решавању овог озбиљног проблема и у оквиру шеснаест дана активизма у борби против насиља над женама, организујући једну овакву трибину, подржао је те напоре и дао допринос у решавању овог проблема.

Учесници трибине су истакли да је потребна афирмација жена у свим областима људске делатности, битно је обезбедити услове и сигурност за нормалан живот и након изласка жене из Сигурне куће, као и безрезервна подршка државе из свих својих структура,

О успешности трибине говори и бројна публика, коју су углавном чинили студенти, која је имала прилику да поставља питања и даје своје коментаре и запажања на излагања говорника.

PODELITE OVU STRANU