ВАСКРШЊА ХУМАНИТАРНА ПОСЕТА ИНСТИТУТУ ЗА ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ МАЈКЕ И ДЕТЕТА СРБИЈЕ И УДРУЖЕЊУ ПЛАВА ШКОЉКА


Март 03, 2019

Центар за стратешке пројекте и Удружење Чаробна лампа реализовали су Васкршњу хуманитарну посету Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др. Вукан Чупић“ и Удружењу „Плава шкољка“ и том приликом уручили васкршње пакетиће деци оболелој од церебралне парализе и аутоимуних болести.

Представници Центра за стратешке пројекте и Чаробне лампе, прво су посетили удружење „Плава шкољка“ где су уручили поклоне деци оболелој од церебралне парализе којој се пружа нега у овој организацији, а затим је организована креативна радионица где су деца шарала васкршња јаја и припремала васкршње честитке, а креативну радионицу је водила глумица Александра Манасијевић, председница Удужења Чаробна лампа, која је у костиму Снежане анимирала малишане и заједно са њима припремала честитке.

Након посете „Плавој шкољки“ представници Центра и Чаробне лампе обишли су Институт за здравствену заштиту мајке и детета „Др. Вукан Чупић“ и посетили одељење неурологије и том приликом уручили поклоне деци збринутој на том одељењу, а оболелој од церебралне парализе и аутоимуних болести. Деци су поклоњена и васкршња јаја која им је уручила Снежана, а посебни поклони су уручени мајкама које су се у том тренутку задесиле у болници са својом децом, као и медицинском особљу.

„Циљ ове хуманитарне акције је био да се у сусрету најрадоснијем хришћанском празнику Васкрсу обрадују малишани којима је наша подршка и пажња у овом тренутку најпотребнија. Данас је радост овог празника засијала на лицу сваког детета кога смо обишли и уручили му поклон, то нам је највиша сатисфакција, и мотив да са оваквим акцијама наставимо и у наредном периоду.“-изјавио је Александар Божовић пројект менаџер Центра за стратешке пројекте.

„Посебно смо хтели да овој посети доделимо и уметничку конотацију, па смо зато припремили креативну радионицу, као и кратак културни програм, што је додатно подстакло интеракцију са децом као и њихову креативност којом смо били импресионирани. Ово је врло значајан пројекат, и сматрамо да је ово почетак нечега што ће постати позитивна пракса и начин да се на прави начин афирмише једнакост и брига о онима којима је помоћ најпотребнија.“- изјавила је глумица Александра Манасијевић председница удружења Чаробна лампа.

Хуманитарна акција је помогнута донацијама Есенса доо, Металлогистик доо, Енерџистронг доо, Енерго Груп доо, Маркевy Наталиа и Елефант Фарм, којима се овом приликом захваљујемо јер су показали висок степен друштвене одговорности и без њихове подршке овај догађај не би био реализован.

Захваљујемо се Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др. Вукан Чупић“ и Удружењу „Плава шкољка“ на указаном поверењу и надамо се да је ово почетак једне успешне сарадње и први у низу заједничких пројеката.

У наставку су линкови медија који су известили о овој посети и овом приликом желимо посебно да им се захвалимо на указаној подршци.

Линк на сајт

Линк на сајт

PODELITE OVU STRANU