ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПРОБОЈА ЈАСЕНОВАЧКИХ ЛОГОРАША


Април 22, 2017

Најважнија порука која се може послати са места страдања жртава усташког логора Јасеновац у овим тешким временима је порука мира, љубави и заједништва, рекао је Владимир Божовић, специјални саветник председника Владе Србије за регион И цркву И верске заједнице, као И оснивач Центра за стратешке пројекте.

Божовић је навео да је у том својству данас у Млаки присуствовао Светој архијерејској литургији поводом обележавања Дана пробоја јасеновачких логораша.

“Овде смо да се заједно са представницима Српске православне цркве поклонима сенима невино побијене деце, њих више од 21.000, као и свим јасеновачким жртвама Холокауста и геноцида, те свима онима који су погинули као жртве тог безумног времена”, рекао је Божовић новинарима.

Он је нагласио да је на таквим местима страдања највише потребно тишине, молитве и позива на покајање.

“Овде смо да се покајемо и да се помолимо за њихове жртве, да нам они опросте и да опростимо једни другима и да пошаљемо поруке мира, љубави и заједништва у овим тешким временима”, додао је Божовић.

Он је додао да је то једино примерено и једино што као изасланик премијера Вучића жели данас поручити из Млаке.

Божовић је потврдио да ће се Вучић сутра у Доњој Градини са председником Републике Српске Милорадом Додиком и осталим представницима Српске и Србије поклонити свим жртвама Јасеновца.

PODELITE OVU STRANU