Међународна конференција “ Криза лидерства у свету као актуелни феномен”


Април 24, 2014

Дана 22.04. 2014. године у Привредној Комори Србије у организацији Центра за стратешке пројекте одржана је Међународна конференција ” Криза лидерства у свету као актуелни феномен” . Центар за стратешке пројекте реализовао је ову конференцију у сарадњи са Еванђеоским удружењем студената и Интернационалним удружењем Еванђеоских студената.

Циљ организовања ове конференције је увид у изазове лидерства као процеса управљана људима и ресурсима и указивање на могуће начине решавања проблема са којима се сусреће лидерство данас.

На међународној конференцији ” Криза лидерства у свету као актуелни феномен” говорили су:

1. Професор др John Dettoni, председник у Chrysalis MinistriesInc, међународној невладиној организацији за развој лидера-„ Криза лидерства у свету“.

2.Мр Владимир Божовић, државни секретар Министарства унутрашњих послова- ” Криза лидерства у јавном сектору”

3. Мр Самуил Петровски, национални директор ЕУС-а, ИФЕС Србија и Црна Гора- „ Криза лидерства у невладином сектору“.

4. Мр John Field, Центар за промоцију етике и интегритета

„ Улога интегритета у решавању кризе лидерства“.

Професор др John Dettoni истакао је да је криза лидерства нарочито присутна у овом делу Европе и то највише у области политике и економије али и религији и култури. Он је објаснио кризе са којима се суочавају лидери током своје каријере из хришћанске перспективе.

Господин Владимир Божовић, државни секретар Министарства унутрашњих послова РС истакао је да је криза лидерства у нашој земљи нарочито присутна у јавном сектору и да су Србији потребни нови лидери који ће повести Србију путем реформи. Он је нагласио да је улога лидерства успостављање идеалних мера између наших жеља и могућности.

Мр Владимир Божовић рекао је да прави лидери треба да се баве политиком и јавним сектором на општу корист и добробит свих грађана. Он истиче да је главни узрок кризе лидерства негативна селекција која уништава лидерство сводећи га на пуко подаништво.

Лидери, према његовим речима, не узмичу пред доношењем одлука које некада значе болне резове и непопуларне мере али које ће касније донети резултате.

Мр Самуил Петровски истакао је да многе непрофитне организације немају добре или имају само једног лидера. Он каже да младим лидерима недостају тренинг и обука, јасан опис, ментор и страст.

PODELITE OVU STRANU