УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ „ЕЛЕКТРОНСКО УЧЕЊЕ И ЕКОЛОГИЈА“


Април 01, 2021

Центар за стратешке пројекте уз подршку компаније Моззарт успешно је реализовао пројекат „Електронско учење и екологија“ који је спроведен у пет основних школа са територије ГО Вождовац. Пројекат је стартовао 4. новембра 2020. године на Међународни дан климатских промена и током пет месеци, на интерактивној веб платформи, деца су имала могућност да се упознају са феноменом климатских промена и да кроз три блока наставе схвате важност очувања животне средине.

У пројекту је учествовало око 150 ученика из пет основних школа, чиме је доказано изузетно интересовање за овакав вид едукативног пројекта, тим пре што је реализован уз употребу информационо-комуникационих технологија. У суботу 27. марта реализовао се завршни онлине квиз знања где су ученици имали прилику да покажу своје знање и разумевање онога што је било предмет наставе у протеклих пет месеци. Постигнути резултати на квизу знања су изванредни и прави су доказ успеха овог пројекта.

Сви ученици који су учествовали у пројекту добили су сертификате о учешћу, а ученици који су постигли најбоље резултате у својим школама добили су дипломе, књиге и поклон ваучере. Прво место у ОШ „Филип Филиповић“ освојила је Ђурђа Пановић, у ОШ „Јајинци“ Душан Чоловић, у ОШ „Милан Ђ. Милићевић“ Вукашин Стошић, у ОШ „Васа Чарапић“ Теодора Тарбук и у ОШ „Змај Јова Јовановић“ Никола Ракићевић. Церемонија свечане доделе награда одржана је у Центру за културу и спорт „Шумице“ на Вождовцу у среду 31. марта 2021. године, где су уз поштовање свих епидемиолошких мера и прописа свечано уручене награде ученицима и захвалнице школама које су учествале у овом пројекту, као и компанији Моззарт која је подршком овом пројекту још једном показала да је друштвено одговорана компанија и дала леп пример свим компанијама како подржати едукативне пројекте и младе људе.

PODELITE OVU STRANU